Zemědělská technika

Nové modely kompaktních rypadel přicházejí

23. 04. 2024

Společnost CIME, s. r. o. dodává na český trh kvalitní techniku značky Hyundai, jako jsou kolové nakladače, pásová a kolová rypadla, kompaktní rypadla a kloubové dumpry. Zákazník, který právě pořídí stroje Hyundai, má jistotu nejen v kvalitě, ale také v záručním a pozáručním servisu, který je poskytován v rámci celé ČR.

S-HX19_25_35_48AZ-RGB-1-SM.jpg

V letošním roce přichází společnost HD Hyundai Construction Equipment na trh s novými modely kompaktních rypadel. Jedná se o technické vylepšení vysoce spolehlivých modelových řad s novým označením HX, které do teď známe pod jménem Robex, jejichž označení začínalo písmenem „R“. Tyto stroje nové generace „bagříků“ kombinují výkon, efektivitu a spolehlivost se schopností produktivně pracovat i ve stísněných prostorách.

S-HX48AZ-RGB-3-SM.jpg

Nová řada strojů disponuje přidáním nových bezpečnostních funkcí a vylepšenou správou provozu strojů. Zároveň se zvýšil i komfort pro obsluhu. Nejen, že budou nahrazeny staré modely za nové, ale přibydou i další, které vyplní dlouho očekávané doplnění sortimentu. Jedná se o modely rypadel Hyundai HX40A a HX48A Z.

HX40A o hmotnosti 4390 kg a HX48A Z s provozní hmotností 5400 kg jsou osazeny čtyřválcovými motory Yanmar, splňující nejpřísnější emisní limity STAGE V s následnou úpravou výfukových plynů DOC a DPF. Předností těchto rypadel je nulový přesah přes pásy, které jsou vhodné pro bezpečnou práci v blízkosti budov, podél silnic atd.

Celá řada nových kompaktních rypadel je vyráběna od 1 do 9 tun provozní hmotnosti v osmi modelových typech. Všechny tyto nováčci jsou vybaveni funkcí tzv. mimoosého kopání, kdy se výložník natáčí o 75 stupňů doleva a o 50 stupňů doprava právě pro práci v obtížně dostupných místech jako je například kopávání kolem stěny atd. Novinkou je možné určité modely vybavit naklápěcí radlicí, což usnadní spoustu námahy při určitých pracích. Vybrané modely nabízejí nulový přesah věže přes pásy a to umožňuje ještě větší flexibilitu ve stísněných prostorách. Všechny modely je možné osadit jakýmkoliv příslušenstvím, ať to jsou standardní lopaty nebo speciální adaptéry. Za zvážení určitě stojí rozhodnutí, zda stroj osadit standardním rychloupínačem, naklápěcí hlavou nebo naklápěcí hlavou s rotátorem.

S-HX-INT-RGB-1-SM.jpg

Je potřeba zmínit, že tito krasavci vyhrály první cenu za design reddot winner 2022“, který se stane charakteristikou všech kompaktních rypadel – Tiger Eye Design.

Hyundai má dále ve svém výrobním programu kolová rypadla. Ta jsou vyráběna o hmotnosti 6,5 - 21 t a nabízena v sedmi modelech. Jejich předností je podvozek na kolech, díky němuž nedělá stroji problém s přesunem. Uživatel jistě ocení vysokou přepravní rychlost, která dosahuje až 39 km/hod. Dlouho očekávaným přírůstkem mezi kolovými rypadly je nový model HW100A. Jeho předností jsou kompaktní rozměry a váha tvořená pro města a obce. Stroj je poháněn novým čtyřválcovým motorem Hyundai D34 o výkonu 100 Hp, který splňuje emisní normu STAGE V s úpravou DOC/DPF/SCR bez EGR ventilu. Předností je určitě hmotnost, která dosahuje do 11 t. Co se týká výbavy stroje, standardně je dodáván s dvoudílným výložníkem, radlicí včetně patek a mnoho dalšího. Na přání tento model vyniká třemi režimy řízení kol včetně krabího chodu. Díky tomuto řízení není překážkou výborná manévrovatelnost ve stísněných prostorech. Ve standardní výbavě je řízení přední nápravy.

Určitě je třeba zmínit, že mezi kolovými rypadly je nejmenší model HW65A s provozní hmotností 5885–6429 kg. A stejně jako jeho předchozí sourozenci spadá do nováčků v řadě kolových rypadel.

 

Více informací naleznete na: www.hyundai-ce.eu

Michal Razima, CIME, s.r.o.


Více článků na toto téma

Zpracování půdy podrýváním bez mísení půdních vrstev

Zpracování půdy podrýváním bez mísení půdních vrstev

23. 04. 2024

Francouzská společnost AGRISEM se od svého založení v roce 1993 zabývá bezorebnými technologiemi. Důraz je kladen na efektivní hospodaření se zaměřením na intenzivní zpracování v povrchových vrstvách půdy a hloubkové podrývání bez mísení půdního profilu. Hlavní myšlenkou při vývoji nových stojů je dostupnost živin pro rostliny, snadný průsak vody a cirkulace vzduchu.

Číst více
Komfortní ovládání manipulátorů Merlo TURBOFARMER pod lupou

Komfortní ovládání manipulátorů Merlo TURBOFARMER pod lupou

23. 04. 2024

Každého zájemce o teleskopický manipulátor zajímá kromě technických parametrů také samozřejmě komfort ovládání. A v tomto směru mají manipulátory Merlo Turbofarmer ve svém konfigurátoru unikátní systémy, které umožňují uživateli individuální nastavení všech pracovních funkcí jak ve vztahu k charakteru práce tak hlavně dle ergonomických požadavků obsluhy. Jedná se o systémy s obchodním označením ASCS, EPD a systém automatické detekce agragovaného adaptéru CDC

Číst více
Mulčování Ferri

Mulčování Ferri

23. 04. 2024

Společnost CIME, s.r.o. je již dlouhá léta výhradním dovozcem mulčovačů značky Ferri, která je celosvětově rozšířenou a uznávanou zejména pro kvalitu, širokou škálu nabízených výrobků. Ferri je synonymem pro technologické inovace, kterých bylo dosaženo zaměřením na výzkum a vývoj. Nemluvíme zde o několika letech, ale o celých 6 generacích a letošním významném jubileu. Společnost Ferri totiž tento rok slaví výročí 180 let od založení.

Číst více