Zemědělská technika

Silné nakladače pro Vaši kampaň

03. 07. 2024

Určitě již víte, že obchodní společnost Cime z Pelhřimova se již léta specializuje na prodej a servis manipulační techniky. Jedná se o nakladače od firem Merlo, Hyundai, Schäffer a MX. Z celého širokého sortimentu různých modelů bychom Vám rádi dnes spředstavili dva zástupce velkých výkonných nakladačů které spojuje jeden společný konstrukční prvek. Plynulá převodovka CVT. Jedná se o teleskopický manipulátor Merlo TF65.9T CS - 170 CVT HF a kloubový nakladač Hyundai HL 975 A CVT.

20201023_110316.jpg

Nejprve si tedy prohlédneme teleskopický manipulátor Merlo TF65.9T CS - 170 CVT HF.

Jedná se o model ze skupiny Merlo Turbofarmer. To jsou modely, které jsou cíleně konstruovány pro použití v zemědělství a jak je u techto strojů obviklé, základní informace jsou obsaženy v modelovém označení stroje. Nosnost tohoto manipulátoru je 6,5 tuny a dosah 9 metrů. Pracovní čerpadlo má výkon 170l za minutu pod tlakem 250 bar. A jak tedy bylo již řečeno v úvodu, manipulátor je vybaven plynulou převodovkou Merlo CVT. Převodovka má k dispozici dva axiální pístové hydromotory o různém objemu a elektronicky řízené hydraulické čerpadlo. Při nízkých otáčkách pracují oba hydromotory v součinnosti a poskytují o 12% vyšší kroutící moment než klasické verze pojezdu. Při zvýšení rychlosti je pomocný hydromotor odpojen a všechen olej je přiváděn do hlavního hydromotoru, takže tyto stroje dosáhnou rychleji požadovanou přejezdovou rychlost a na motoru tak může být rychleji aktivován systém EPD, který snižuje spotřebu PHM. Jak můžete sami posoudit z výše uvedených parametrů je tento stroj speciálně konstruován na práci v kampaních, ať už je jedná o práci na jámách, nebo na podzim, při nakládání hnoje.  Kromě velké nosnosti má tento manipulátor i mohutný nosič adaptérů, který generuje rypnou sílu přes sedm tun, což obsluha ocení hlavně při práci s uleželým materiálem. Samozřejmě bonusem u tohoto stroje je devítimetrové rameno, které tak umožní použití manipulátoru při další sezóních pracích jako je stohování atd. Součástí standartní výbavy je samozřejmě odpružené rameno a odpružená kabina, kterou můžete najít jen na manipulátorech Merlo.20201126_123258.jpg

Jako druhý nakladač, který je vybavený ve standartu plynulou převodovkou CVT, Vám představíme kloubový nakladač Hyundai HL 975 A CVT. Již podle celkové váhy se jedná o výkonější stroj. Hmotnost tohoto nakladače je 27 tun a výkon motoru 340 koní. Díky těmto parametrům zvládne tento stroj pracovat v zemědělství se lžící o objemu 6-7 kubíků.

Plynulá převodovka tohoto nakladače je od firmy ZF. Jedná se o nový model ZF CPOWER která snižuje spotřebu nakladač až o 25%. Převodovka CVT optimalizuje výkon kontinuální změnou poměru hydraulické a mechanické energie v závislosti na zatížení a otáčkách stroje. Tím je motor udržován v rozsahu nízkých otáček a má tak možnost plynulé a rovnoměrné akcelerace. Převodovku je možné nastavit na tři provozní režimy přes dotykový display.

Provozní údaje z převodovky jsou také on-line zobrazovány, pomocí systému Hi-MATE, jak na terminálu zákazníka tak i v servisním středisku, které může sledovat nejen funkčnost převodovky, ale i celého stroje. Systém Hi-MATE mají všechny kloubové nakladače Hyundai ve standartu.

 

Ing. Petr Scherhaufer

Produktový specialista

CIME, s.r.o.


Více článků na toto téma

BOSS

BOSS

03. 07. 2024

Noutilová sečka Boss byla navržena s ohledem na potřeby moderních zemědělců, kteří čelí výzvám spojeným s klimatickými změnami, zvyšujícími se náklady na vstupy a rostoucími požadavky na udržitelné zemědělství. Tato sečka umožňuje přímé setí bez předchozího zpracování půdy, čímž minimalizuje erozi, zlepšuje vodní bilanci půdy a snižuje náklady na palivo a pracovní sílu. Tento inovativní přístup nejen zvyšuje efektivitu, ale také podporuje zdraví půdního ekosystému.

Číst více
Zpracování půdy podrýváním bez mísení půdních vrstev

Zpracování půdy podrýváním bez mísení půdních vrstev

03. 07. 2024

Francouzská společnost AGRISEM se od svého založení v roce 1993 zabývá bezorebnými technologiemi. Důraz je kladen na efektivní hospodaření se zaměřením na intenzivní zpracování v povrchových vrstvách půdy a hloubkové podrývání bez mísení půdního profilu. Hlavní myšlenkou při vývoji nových stojů je dostupnost živin pro rostliny, snadný průsak vody a cirkulace vzduchu.

Číst více
Komfortní ovládání manipulátorů Merlo TURBOFARMER pod lupou

Komfortní ovládání manipulátorů Merlo TURBOFARMER pod lupou

03. 07. 2024

Každého zájemce o teleskopický manipulátor zajímá kromě technických parametrů také samozřejmě komfort ovládání. A v tomto směru mají manipulátory Merlo Turbofarmer ve svém konfigurátoru unikátní systémy, které umožňují uživateli individuální nastavení všech pracovních funkcí jak ve vztahu k charakteru práce tak hlavně dle ergonomických požadavků obsluhy. Jedná se o systémy s obchodním označením ASCS, EPD a systém automatické detekce agragovaného adaptéru CDC

Číst více